- Գլխավոր
- Նորություններ և իրադարձություններ
- «Հաջողության բանաձև». հարցազրույց ԵՊՀ ԻՄ-ի շրջանավարտ Թագվոր Մանթաշյանի հետ
Main Navigation (Arm)
- Ընդունելություն
- Կրթություն
- Գիտություն
- Նորություններ
- ԵՊՀ ԻՄ-ի մասին
- Շրջանավարտներ և կարիերա
- ԵՊՀ կայք
2019թ. ապրիլի 16-ին հարցազրույց ունեցանք ԵՊՀ Իջևանի մասնաճյուղի՝ 2008թ. շրջանավարտ, «Արարատբանկ» ԲԲԸ «Իջևան» մասնաճյուղի կառավարիչ Թագվոր Արայիկի Մանթաշյանի հետ:
- Խնդրում եմ՝ նշեք Ձեր ծննդյան թիվը և վայրը:
- Ծնվել եմ 1987 թվականին Իջևան քաղաքում:
- Պատմեք, խնդրում եմ, Ձեր ընտանիքի մասին:
- Ծնողներս մասնագիտությամբ ճարտարագետներն են, հայրս՝ էլեկտրաարդյունաբերության, մայրս՝ սննդի արդյունաբերության ոլորտներում: Եղբայրս՝ Վաղինակ Մանթաշյանը, ավարտել է ԵՊՀ ԻՄ-ի բնական գիտությունների ֆակուլտետի «Կիրառական մաթեմատիկա և ֆիզիկա» մասնագիտության բակալավրիատը, այժմ աշխատում է որպես ճարտարագետ:
- Փոքր հասակում ի՞նչ եք երազել դառնալ:
- Նախադպրոցական տարիքում երազում էի դառնալ կռունկավար, ավելի ուշ՝ օդաչու:
- Ի՞նչ կրթություն եք ստացել:
- Ավարտել եմ Իջևանի թիվ 5 միջնակարգ դպրոցը: 2008 թվականին ավարտել եմ ԵՊՀ ԻՄ-ի բնական գիտությունների ֆակուլտետը և ստացել բակալավրի աստիճան: 2010 թ.-ին ավարտել եմ ԵՊՀ ֆիզիկայի ֆակուլտետը՝ ստանալով մագիստրոսի աստիճան:
- Ի՞նչ դեր է խաղացել ԵՊՀ ԻՄ-ում ստացած կրթությունը Ձեր կյանքում:
- ԵՊՀ ԻՄ-ում ստացած կրթությունը իմ գիտելիքների և հմտությունների հիմքն է: Մասնավորապես ճշգրիտ գիտությունների ուսումնասիրությունը տվեց մտքի ճկունություն, արագ կողմնորոշվելու ունակություն և ռացիոնալ մտածողություն:
- Ի՞նչ աշխատանքային փորձ ունեք:
- Աշխատանքային փորձս սկսվել է «Արարատբանկ» ԲԲԸ «Իջևան» մասնաճյուղում՝ նախ որպես վարկային մասնագետ, ապա կառավարչի տեղակալ և այժմ որպես կառավարիչ:
- Ո՞րն է Ձեր ամենասիրելի գիրքը:
- Հանս Վերներ Ռիխտերի «Մի սպանաներ» վեպն է, որը ես կարդացի զինվորական ծառայության ժամանակ:
- Ո՞րն է Ձեր կարդացած վերջին գիրքը:
- Եթե չնշեմ մասնագիտական գրականությունը, ապա Բուկեր Վաշինգտոնի “Up from Slavery” գիրքն է:
- Ի՞նչ երաժշտություն եք նախընտրում, և ո՞րն է Ձեր սիրած երգը:
- Երաժշտության նախընտրելի ոճ չունեմ: Սիրելի երգերի ցանկը բազմազան է: Կառանձնացնեմ ուկրաինական և լեհական ժողովրդական երգերը, որոնք վերջին շրջանում սկսել եմ լսել մեծ հաճույքով:
- Ո՞րն է Ձեր սիրած ֆիլմը:
- ԽՍՀՄ ֆիլմերից կառանձնացնեմ «Հարսնացուն հյուսիսից», «Մենք ենք, մեր սարերը» ֆիլմերը, իսկ ժամանակակից ֆիլմերից՝ «Իններորդ վաշտ», «Փախուստ Շոուշենկից», «Հրով և սրով» ֆիլմերը:
- Ունե՞ք նախընտրելի մարզաձև:
- Նախընտրում եմ ֆուտբոլ:
- Ո՞րն է Ձեր սիրած վայրը Հայաստանում և արտերկրում:
- Հայաստանում՝ Լաստիվերը, Դադիվանքը, Տաք ջուրը՝ Իստիսուն (Արցախն էլ է Հայաստան): Արտերկրում շատ չեմ եղել: Այցելածս վայրերից կնշեմ Մցխեթան, Մոսկվան, Տուապսեն: Կցանկանայի տեսնել Հռոմը, Յելոուսթոուն պարկը:
- Ո՞ր հատկանիշներն եք գնահատում մարդկանց մեջ:
- Ազնվությունը, հայրենասիրությունը, պարկեշտությունը:
- Ունե՞ք նախընտրած ասույթ կամ կարգախոս, որով առաջնորդվում եք:
- Կարգախոսներով չեմ առաջնորդվում:
- Ի՞նչ երբեք չեք անի:
- Երբեք չես իմանա, թե որ իրավիճակում ինչպես կվարվես:
- Ինչի՞ց եք վախենում:
- Վախերի մասին չեմ մտածել:
- Ինչի՞ համար եք ափսոսում:
- Չեմ ափսոսում:
- Ի՞նչն է օգնում Ձեզ որոշում կայացնել դժվարին իրավիճակներում:
- Խնդրին բազմակողմանի և խորը նայելը, փորձն ու նախադեպը, ռիսկերի ճիշտ գնահատումը:
- Ի՞նչն եք համարում Ձեր կյանքի ամենամեծ ձեռքբերումը:
- Ընտանիքս, հարազատներս և ընկերներս:
- Ո՞րն է հաջողության հասնելու Ձեր բանաձևը:
- Աշխատասիրությունը, նպատակասլացությունը, ինքնակրթությամբ զբաղվելը, դժվարություններից չվախենալը:
- Ո՞րն է Ձեր ստացած ամենաթանկ խորհուրդը:
- Խորհուրդներ շատ եմ ստացել: Դժվարանում եմ առանձնացնել մեկը: Յուրաքանչյուրից մի օգտակար բան եմ քաղել:
- Ո՞րն է այն հիմնական խորհուրդ-պատգամը, որ Դուք կտաք երիտասարդներին (մասնավորապես՝ ԵՊՀ ԻՄ-ի ուսանողներին):
- Երիտասարդներին՝ մասնավորապես ԵՊՀ ԻՄ-ի ուսանողներին, խորհուրդ կտամ օգտագործել ամեն մի պահ՝ նոր բան սովորելու համար, դասապրոցեսից քաղել առավելագույնը: Սրընթաց փոխվող աշխարհում գիտելիքն ու ինֆորմացիան առաջնային են, ուստի անհրաժեշտ է անընդհատ ինքնակրթվել: Սիրելի՛ ուսանողներ, մի՛ վախեցեք սխալվել, քանի որ չի սխալվում նա, ով ոչինչ չի անում:
- Շատ շնորհակալ ենք հարցազրույցի համար:
Հարցազրույցը վարեց ԵՊՀ ԻՄ-ի հասարակայնության հետ
կապերի և մամուլի պատասխանատու Հասմիկ Վանյանը: